Klimatval 2022 – S och V ställs mot väggen 22 november!

Uppsalas klimat- och miljöorganisationer bjuder in till moderatorledda samtal med kommunpolitikerna om hur vi tillräckligt snabbt får ner utsläppen i kommunen. 

Michael Tjernström, professor i meteorologi, berättar vad vetenskapen säger oss om människans påverkan av klimatet.

Var: Studiefrämjandet, Ljusbärargatan 2 3tr
När: Måndag 22 november 19:00-20:30

Erik Pelling (S) och Tobias Smedberg (V) får svara på vilka åtgärder deras partier föreslår för att ställa om Uppsala kommun.
Möte är endast öppet för medlemmar i organisationerna som bildat KlimatvalUppsala: Naturskyddsföreningen Uppsala, Cykelfrämjandet Uppsala, Klimataktion Uppsala, Jordens Vänner Uppsala, Fridays for Future Uppsala, SLU Klimatstudenterna och Uppsala Cykelförening. Den som inte är medlem kan göra som över 7 800 uppsalabor och bli medlem i en av föreningarna.

Ingen föranmälan krävs, men bra om du meddelar oss, så vi ordnar tillräckligt med fika. Skriv till klimatvalua@gmail.com

Att sprida information om dessa möten är ett bra sätt att visa att klimatkrisen är en viktig fråga i nästa års kommunalval. Därför ber vi dig hjälpa till att sprida info om mötet, här på nätet och om du har möjlighet att sätta upp en eller flera A4-affischer om mötena, kan vi skicka dem till dig. De finns också att hämta på Forumtorget när Fridays for Futures manifestationer pågår varje fredag k 15:00-17:00..

Vårt sista möte med politiker har vi 6 december. Då med Rickard Malmström (MP) och Susanne Åhlander (L). Vi har tidigare haft möte med Möte med Therez Almerfors (M) och Jonas Pettersson (C) samt med  Jonas Segersam (KD)  och Lisen Burmeister (SD).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: