Klimatstrejker på stan

Nu är vi äntligen åter i centrala Uppsala! Varje fredag ses vi kl 15-17 på Forumtorget. Vissa strejker för skola eller jobb, andra är där och manifesterar på sin fritid. Nya klimatstrejkare är välkomna vilken fredag som helst. Man kan komma förbi fem minuter eller stanna längre. Det finns många skyltar att tillgå så att man kan välja ett budskap som passar en själv. Det finns alltid någon att prata med om man vill och rutinerade demonstranter som kan svara på frågor.

Klimatstrejken är en plats för att få dela oro och handling för klimatet. Det är svårt att leva i ett samhälle som inte tar tillräcklig hänsyn till klimatkrisen, men handling ger hopp. Tillsammans har vi kraft att påverka på ett sätt man inte har som enskild individ.

Om du vill fortsätta med klimatstrejk online

Vi har under Corona ofta manifesterat och strejkat hemifrån för att sedan lägga upp bilderna i sociala medier med hashtaggarna #klimatstrejkuppsala och #ClimateStrikeOnline! Nu är vi tillbaka på Forumtorget, men om du föredrar att föra din manifestation hemifrån ska du självklart göra det. Då får du gärna fota dig tillsammans med en skylt och sedan skicka dina bilder till klimatstrejkuppsala@gmail.com eller i pm till vår facebook eller instagram. Då kan vi lägga upp bilderna på hemsidan, instagram och facebook.

Tack för din aktivism! ❤

%d bloggare gillar detta: