GLOBAL AKTIONSDAG FÖR KLIMATET – 25/9

Klimatstrejk Uppsala deltog i den globala aktionsdagen den 25 september 2020. Tillsammans demonstrerade vi på tusentals platser över hela världen med samma tydliga budskap:

  • Håll uppvärmningen under 1,5 grader!
  • Lyssna på forskningen!
  • Säkerställ klimaträttvisa!

I Uppsala blev en väldigt lyckat klimatstrejk med både de som deltog för första gången till de som deltagit i alla tre år med klimatstrejk på Forumtorget. Planen var en strejk framför varje kommunhus i Sverige under aktionsdagen, men att vi i Uppsala inte kunde det pga. av byggnationer. Den stora manifestationen hölls därför på Forumtorget, där vi följde beslutet om att inte vara mer än 50 personer. Detta genom att vi även spred ut oss över centrala i Uppsala i små grupper av demonstranter om två till sex personer. Vilket ledde att vi kunde sprida ut oss över en större yta och där vi även fick mycket positiv respons från förbipasserande. Nu fortsätter klimatstrejkerna varje fredag 15-17 på Forumtorget och digitalt!

Ett stort tack till alla ni som deltog i klimatstrejken, tillsammans inspirerar vi till förändring och får politiker och andra makthavare att lyssna på klimatvetenskapen!

Läs mer på Fridays For Future Sveriges hemsida

%d bloggare gillar detta: